Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

woensdag 16 april 2014

Zwemles

Al bijna of ruim 4 jaar (na al die tijd ben ik het gewoon vergeten) zit Max al op zwemles. We hebben heel wat met hem meegemaakt hierin. In het begin durfde hij nog niet eens met zijn neus onder water, maar stapje voor stapje ging hij toch een beetje vooruit. Ik heb zelfs nog een tijdje mee gezwommen om te proberen Max wat actiever bij de zwemles te betrekken. Als hij namelijk een opdracht van de juf kreeg en zij ging naar een ander kind, was Max soms al vergeten wat hij moest doen of was er afleiding genoeg die ervoor zorgde dat hij niet deed wat er van hem gevraagd werd. Ook heeft hij behoorlijk wat juffen en 1 meester versleten. De laatste tijd zat hij weer bij zijn eerste juf en de klik was er, met veel complimenten en paaien kom je dus een heel eind bij Max. Een paar weken geleden mocht het zwemvest thuis blijven en vorige week werd er verteld dat hij met kleren aan mocht zwemmen. Nou de eindfase was ingezet, zo dacht ik. Heel de week met Max in de weer geweest om te vertellen dat hij bij de zwemles met kleren aan moest zwemmen, in eerste instantie werd hij heel boos, maar gelukkig gisterochtend draaide hij om en vond het wel grappig. Na zijn gebruikelijke aarzeling voor de eerste sprong bleef hij het grappig vinden en heeft dus goed zijn best gedaan. 


En wat schets mijn verbazing ........ ze willen Max laten afzwemmen voor zijn certificaat! Een echte mooie zwemmer zal hij nooit worden en ze vinden dat de tijd er rijp voor is.! 
Alleen nu kom ik er net achter dat we een klein probleempje hebben, volgende week moet hij proefzwemmen en dan is hij dus op schoolreis. Vandaag maar even bellen of er niet wat geregeld kan worden.
Trots zijn we in iedergeval!

1 opmerking:

  1. max! wat doe je nu toch. je bent iets vergeten hoor. je hebt je kleren nog aan!! wat ontzettend knap zeg! wij zijn ook trots op jou!! super man!!
    groetjes van peter en pieta

    BeantwoordenVerwijderen