Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 17 november 2011

Trakteren en kinderfeestje

Gisteren was dus de dag voor Lieke en dat is al een tijdje merkbaar. Lieke is al vanaf zaterdag niet zichzelf, eet slecht, is kwetsbaar, slaap moeilijk dus het was er echt tijd voor :-)
Op school wordt er veel aandacht besteed aan de jarige, je bent hulpkind, je mag een klein kado kiezen, je mag op de kruk staan, er wordt voor je gezongen en jij mag de liedjes bepalen, je mag de klassen rond om de juffen en meesters te trakteren en niet te vergeten je eigen klas. (de sterren met de 6 erop mochten meteen opgegeten worden en de paddenstoelen gingen mee naar huis)
Dat is allemaal al een feest op zich, maar voor Lieke was het feest nog niet afgelopen. Met drie klasgenootjes zijn we na schooltijd naar het Alblasbos gereden en kregen de kinderen ieder een eigen plastic zak met daarin de lunch. Het was even zoeken naar een goed plekje, maar toen we die gevonden hadden en ons brood klaar lag om opgegeten te worden werden we verrast door een grote groep honden die er met MIJN brood van door ging. We hebben er erg om gelachen en moesten nog een tijdje wachten voor de honden echt weg waren. Na de lunch gingen we verder op pad. Twee kinderen wilde graag een ketting maken van gevallen bladen en de andere twee vonden het toch een beetje te koud. Om 14.00 uur zaten we in de auto op weg naar huis, waar de kado's al uitgespreid op Lieke lagen te wachten. Jeetje wat is ze weer verwend! Daarna nog lekker wat spelen, beetje tv kijken en weer spelen en toen was het feest alweer voorbij.

Lieke lag er alweer vroeg in gisteren en ik ben benieuwd hoe ze vanmorgen uit bed gaat komen en of het wel een schooldag gaat worden.

1 opmerking:

  1. Hoe leuk en spannend het ook allemaal is, het is ook weer fijn om terug te gaan naar "normaal". Voor moeder en kind ;-). Hoop dat ze niet ziek gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen