Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 29 juni 2014

Desem cultuur

Nu ik weer gluten mag eten, mijn 2 maanden glutenvrij zijn voorbij, wil ik heel graag proberen een desem cultuur op te zetten. Dit om dan uiteindelijk een eigen zuurdesem brood te kunnen bakken. Vriendin Jolanda is hier al heel goed in geslaagd en ik kon van haar zo een beetje van haar cultuur krijgen, maar eigenwijs als ik ben, wil ik heel graag kijken of het mij ook kan lukken. Op de site van Livine had Jolanda een recept gevonden en omdat die zo'n succes is, ga ik deze ook proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het al eens eerder heb geprobeerd en dat is helemaal mislukt.
Dag 1 vrijdagavond 27 juni. Het is heel belangrijk dat je schoon werkt en de temperatuur van de omgeving, maar ook van je toegevoegde water is van belang. Helaas heb ik geen food-thermometer en de kinder thermometer gaf geen graden aan, en om nu naar de badkamer te lopen en daar de kraan op 20 graden te zetten, vond ik een beetje te ver gaan, dus op goed geluk water bijgevoegd. Het elastiekje doe je erom zodat je kunt zien of je cultuur eventueel gegroeid is! Vanavond mag ik het weer verversen en misschien ga ik verder met twee potten, zodat ik één cultuur kan weggeven maar dat weet ik nog niet zeker. Voorlopig ben ik al heel tevreden met dit resultaat en hoop ik natuurlijk dat dit zich doorzet.
dag 1

dag 2

dag 3, 's ochtends

1 opmerking: