Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 8 september 2013

Vakantie 2013


Mensen, mensen, wat gaat de tijd toch snel. Zijn de kinderen alweer een week naar school geweest en zijn we ook alweer bijna 1,5 week terug van vakantie. Ik zal proberen een kort verslag te schrijven van onze vakantie. Voor de vakantie was Lieke erg aan het tobben met haar oren, 2x oorontsteking en flink beroerd ervan. Dat was gelukkig net voor vertrek opgelost. Max was voor de vakantie ook niet helemaal zichzelf, meer ongelukjes in zijn onderbroek en kriebelig, vakantiestress had ik bedacht. Omdat Max alleen op vakantie wagenziek is, waren we daar best wel onderweg mee bezig, maar dat ging eigenlijk best goed, het was Lieke die ter hoogte van Parijs heel erg beroerd werd. Ze had enorme buikpijn en wilde naar huis, zo zielig! Na gespuugd te hebben ging het gelukkig beter. Ongeveer halverwege de reis hadden we, via en tip van mijn zus, een overnachting geboekt in een huisje bij een kasteel. Geweldig was dat, je bent al meteen in de vakantiesfeer. Prima geslapen en gegeten dus op voor de laatste kilometers. Tja en toen ging het met Max mis in de auto toen we eenmaal van de hoofdweg af waren, al die kronkelwegen deden hem geen goed. Gelukkig hebben we de camping bereikt zonder te spugen.
We konden snel inchecken en kregen een geweldige plaats aangeboden. Cristian zorgde voor de inrichting van de tent en het opmaken van de bedden en ik ging met de kinderen naar het zwembad. De eerste week was echt geweldig, staalblauwe luchten, geweldige temperaturen, mijn zus kwam nog een dag op bezoek, kortom super. Helaas werd het weer in de tweede week wat minder, iets meer bewolking, temperatuur iets naar beneden, af en toe wat regen. Heus niet slecht, maar na de ervaring van de eerste week toch minder.
Lieke had in de eerste week een vriendin gevonden en die bleef nog 2 dagen langer dan wij, dus dat was super. De meiden konden het heel goed vinden met elkaar en hebben hele leuke tijden met elkaar beleefd. 
Na 2 weken zat het er weer op en hadden we besloten om in één keer terug te rijden en wel overdag. De controle van de tent hadden we om 7.45 uur en om 8.00 reden we het terrein af om weer naar huis te gaan. Ook hier weer even beroerd voor Max, maar we hadden nog niet gegeten, dus het was te doen. Helaas kregen we te maken met een weg omleiding waardoor we in een file terecht kwamen en daardoor ook bij Parijs op het verkeerde tijdstip aankwamen en dus ook in de file kwamen. Toch moet ik eerlijk zeggen, de kinderen hebben zich buitengewoon goed gedragen achterin en na ruim 14 uur kwamen we thuis. Hop kinderen in bed en wij nog even bijkomen en ook naar bed.
In de laatste week is Max waarschijnlijk gestoken door een mug in zijn knie. Niet zo erg, maar hij kon er niet vanaf blijven en zijn knie werd helemaal rood. In Frankrijk nog een afspraak met de huisarts gemaakt voor op de eerste thuisdag, dat was maar goed ook want die vond het er niet goed uitzien. Antibiotica kuur gegeven en wond open gemaakt en verbonden. Wat nog nooit gebeurd is gebeurde, Max kreeg een allergische reactie op de antibiotica kuur, dus de volgende dag zaten we weer bij de huisartsenpost. Stoppen met de kuur en afwachten. Max knapte snel weer op en na maandag bij de huisarts nog een controle te hebben gedaan, was alles weer goed.
Nu dus al een week weer naar school geweest, best meteen een drukte zo kort na de vakantie, maar de kids hebben het prima naar hun zin op school en mama zal ook wel snel gewend :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten