Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 4 oktober 2012

Van alles wat


Zo is dat even lang geleden dat ik wat geschreven heb. Tja zoals ik jullie al eerder heb laten weten, heb ik een druk leven en worden sommige dingen dan wat op de lange baan geschoven. Nu heb ik even een uurtje gevonden om jullie weer up to date te brengen.
De herfst is inmiddels in volle gang, blaadjes vallen van de boom, maar ook de kastanjes vallen rijkelijk naar beneden. Elk jaar weer een feest om met de kinderen naar het bos te gaan om ze te zoeken. Cristian vind het erg leuk om op zaterdag of zondag met de kinderen een flink stuk te fietsen (op de tandem) en dit keer was het bos/park de eindbestemming. Inmiddels liggen hier in huis al meer dan 80 kastanjes te pronken.


Lieke is al tijden aan het praten over paarden. Eigenlijk wil ze heel graag op paardrijles, maar daarvoor is ze nog te jong en stiekem vind ik het ook geen sport (tenminste later misschien wel, maar nu nog niet). Daar had ze dan ook wel een antwoord op, want neef Ivar zit op de ponyclub en daar leer je borstelen, zadelen en mag je dan nog een klein stukje rijden en daarna ge je alles weer aftuigen. Best leuk, maar geen sport en wij willen nu eenmaal dat Lieke op een echte sport gaat. Bij mijn post werk hoorde ik dat een collega 2 eigen paarden heeft, dus ik dacht een brutaal mens ..... En ja hoor de collega vond het leuk als Lieke eens kwam kijken en dan zou ze ook mogen borstelen enz. Op een zondag de afspraak gemaakt en Lieke vond het helemaal geweldig! Ze vroeg meteen wanneer ze nog eens mocht, maar daar moet ze nog even op wachten, maar het gaat nog wel eens gebeuren. Afgelopen woensdag is ze dan voor een proefles bij een echte sport (volgens ons hè) geweest, de atletiek. Het was een regenachtige avond, maar dat vond Lieke niet erg want "ik ben toch een herfstkind mam" zei ze. Een uur lang hebben ze lekker buiten allerlei spelletjes gedaan en vooral veel bewogen. Hierna mag ze nog 3 proeflessen volgen en dan mag ze lid worden.  
In de klas van Lieke mocht ik vorige week helpen. Ze zijn in kern 2 bezig en die gaat over het lichaam. Ook komen de zintuigen aan bod en de juf had een leuke proef voorbereid. Eerst natuurlijk uitleggen wat zintuigen zijn en wat je er mee doet. De kinderen werden in groepjes verdeelt en bij mij konden ze proeven. Er stonden 4 bekertjes met vloeistof met de smaken zout (water met zout), zoet (water met suiker), bitter (tonic) en zuur (water met citroensap). Na een slokje geproefd te hebben moesten ze op een blaadje aangeven welke beker, welke smaak bevatte. Dit bleek voor sommige kinderen toch nog best moeilijk. Trok de één echt een heel zuur gezicht en zei dan "dit smaakt zoet". Ook waren er nog afgedekte bekers met iets erin wat de kinderen moesten ruiken, een afgesloten doos waar ze moesten voelen en kokers waar wat in zat wat ze moesten horen. Erg leuk om erbij te zijn. 

Ook Max heeft weer leuke dingen op school gedaan. Vorige week kreeg hij al zijn knutsels mee met het thema dieren. Het aapje op het stokje vond ik erg leuk verzonnen net als het aquarium. Er waren er nog veel meer, maar er zaten bijvoorbeeld ook leuke schrijf oefeningen bij. Nu zijn ze, net als de rest van Nederland geloof ik, met het thema "Hallo wereld" gestart, alleen gaat het in Max zijn klas langer door dan alleen de kinderboekenweek. Volgende week gaat Max nog meedoen aan de sponsorloop op school voor de Cliniclowns. Hij heeft een heel mooi bedrag van €65,- bij elkaar opgehaald, nu nog even lopen maar het geld is al binnen. Lieke gaat maandag boeken verkopen op school aan de kleuters om zo haar eigen kas te spekken, ben benieuwd. Ik zal telefonisch te horen krijgen hoe het is gegaan, want ik vertrek samen met mijn moeder zondag voor onze midweek Texel. Hopelijk hebben we een beetje droog weer om af en toe te wandelen, maar we zullen voornamelijk achter de naaimachine zitten.

2 opmerkingen:

  1. Ja met kinderen ben je altijd druk, dus heel gaaf om er even tussen uit te gaan en te genieten van je steekjes! Veel plezier!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja,die sporten bij de kinderen weet wat. Ik wens je veel plezier op Texel, geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen