Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 16 september 2012

Van alles


Zo is dat wat, de eerste vier weken van school zitten erop. Voor Lieke betekent dit dat kern 1 is afgelopen en je gelooft het niet, maar dinsdag is haar eerste leestest van die kern. Elke volgende kern duurt 3 weken en elke keer wordt die afgesloten met zo'n leestest. Na de eerste week mochten er van mij ook speelafspraakjes gemaakt worden en natuurlijk is dat ook gebeurd. Haar beste vriendin Amelia is al 2x geweest en op één van die dagen hebben we met z'n allen koekjes gebakken. Was nog een hele toer, maar uiteindelijk gelukt. Ze zagen er heel lekker uit en de meiden zaten er heerlijk van te snoepen. 
Ook is Lieke voor de eerste keer naar de toneelschool geweest, wat ze erg leuk vond. Vanaf nu is het elke dinsdagavond 1 uurtje les. In de derde week van school zijn we ook nog naar een ouderavond geweest, wat allemaal erg interessant was, wat gaan ze dit jaar veel leren zeg! Vorige week is Lieke ook nog op de foto gegaan, dus ben benieuwd naar de resultaten daarvan.

Max heeft ook al hele leuke dingen op school gedaan. Zo zijn ze in de derde week al, gesponsord door een lokale vervoersmaatschappij, naar Burgerzoo in Arnhem geweest. Max heeft het prima naar zijn zin gehad en vond het erg leuk om alle dieren te bekijken. De terugreis was voor de juf die naast Max zat wat minder want meneer zat vol lucht en die moest eruit (als je begrijpt wat ik bedoel)
 


En vorige week kwam Max met een potje appelmoes naar huis. Hij wilde het meteen openmaken en opeten. Ik kon nog net een foto maken van het volle potje en daarna van een smullende Max. 
Ook van Max hadden we een ouderavond. Nieuwe groep, nieuwe leerkrachten. We zijn heel enthousiast en hebben veel vertrouwen in het nieuwe team. Aanstaande woensdag komen er twee juffen op huisbezoek. Woensdag nemen ze Max mee naar huis en eten dan gezellig een boterham mee, dit om te zien hoe het kind in zijn eigen omgeving is.

Heb ik zelf ook nog wat te vertellen? Ja hoor. Ik ben afgelopen week doorgekomen met mijn nieuwe baan (3 avonden schoonmaken op een kinderdagopvang), het leren gaat goed, maar is best wel weer even moeilijk voor het brein :-). De stofjes die we voor het Texel project hadden gekocht zijn door mijn moeder al allemaal gesneden tot vierkanten van 15 cm en worden nu nog versneden tot 4 stukjes per vierkant zodat we op Texel alleen maar stikwerk te doen hebben. Kregen trouwens vorige week de laatste brief met daarin de deelnemerslijst en er zitten voor ons 2 oude bekenden bij en daar zijn we erg blij mee. Met de andere dames zijn we ook blij natuurlijk want die zijn vast ook 1 voor 1 aardig.
Rest mij nog een laatste foto, één van de familiedag waar ik opsta. Vind het wel een leuke foto en dat vind ik niet snel van mezelf.

3 opmerkingen:

 1. Altijd fijn als de kinderen het goed doen op school en inderdaad een schattige foto van jou! Wens jullie allemaal een heel leuke week! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En een nieuwe achtergrond. Is die van een van je quilts? Ik kan hem niet herkennen. Maar ik herkende jou ook niet op de laatste foto? Heb goed moeten kijken, maar jij bent het echt. Op deze foto mag je inderdaad best wel trots zijn. Hierop kun je goed zien dat je veel bent afgevallen. Je ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een hele leuke foto van jezelf en wat heb je een leuke achtergrond op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen