Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 28 oktober 2012

Herfstvakantie

Afgelopen week was het herfstvakantie. Eens even kijken wat voor leuks we allemaal hebben meegemaakt. De zondag voor de vakantie begon hadden we een project met zwager en schoonzus. Vandaag is mijn schoonmoeder jarig en die is gek op foto's van de kleinkinderen. 3 jaar geleden hebben we een fotoshoot laten maken waar een hele leuke foto van alle vier gemaakt was en nu vonden we het wel weer tijd voor een nieuwe. Snel als we zijn (maar niet heus) werd dit een laatste moment klus. Gelukkig was het mooi weer en zijn we naar Binnenmaas geweest. Om de kinderen "leuk" met z'n vieren op een foto te krijgen viel nog niet mee, maar afzonderlijk stonden ze er allemaal heel leuk op. Ook nog een paar met 2 of 3 kinderen erop. We hebben toen maar besloten om een leuke collage te maken, dus maandagavond achter de computer gezeten en gelukkig kon ik vrijdag de collage ophalen zodat oma vandaag een mooi kado had.
In de vakantie gaat Max altijd naar de vakantie opvang. Nu is er in de herfstvakantie timmerweek wat niets voor Max is, dus dan gaat hij naar een andere vakantie opvang en die hebben 3 dagen opvang. De maandag en vrijdag was Max dus thuis. Op maandag zijn we met opa en oma de Vries, Lieke, neef Ivar, nicht Bowien, Max en ik naar pretpark Drievliet geweest. Ik was daar ooit als kind wel eens geweest, maar niet als volwassene. Wat een leuk park zeg. Het is een vrij klein park, heel overzichtelijk en erg auti-vriendelijk. Alleen de autipas was voldoende om voorrang te krijgen in de attracties. Natuurlijk zijn er altijd mede-bezoekers van het park die je een boze blik toewerpen, maar Max heeft daar helemaal niks van en die heeft super genoten van alles. Ook Lieke vond het te gek. Doordat ze (net) 1.20 meter is, mag ze een heel veel dingen zelfstandig in en dat liet ze zich geen 2x zeggen. Geweldig om te zien. Een topdag dus om de vakantie mee te beginnen.
 Voor Ivar, Lieke en Bowien ging dat vakantie gevoel nog heel lang door, want ze mochten met z'n drie├źn tot vrijdag bij opa en oma logeren, wat een feest toch.
Op vrijdag was Max ook weer een dag thuis en die hebben we samen prima doorgebracht. Ik had een heel schema voor de dag gemaakt en dat ging goed. Samen hebben we boodschappen gedaan en heerlijke chocolade havermout koekjes gebakken.Tussendoor mocht Max afwisselend met de DS of de computer spelen. 's Avonds hadden we afgesproken om met de maandag (Drievliet) groep pizza te eten bij de pizzeria. Op zich ging dit goed en heb ik heerlijk gegeten, maar helaas toen het tijd was om naar huis te gaan, was het blijkbaar voor Max niet duidelijk en sloeg hij om en veranderde in een hele dwarse Max. Helaas gebeurd dit toch nog steeds en achteraf kunnen we steeds vaker vertellen wat er mis ging, maar het zou fijn zijn als we die situaties van te voren kunnen inzien en dus voorkomen.
Maar we kunnen over het geheel genomen terugkijken op een zeer geslaagde vakantie! 

1 opmerking: