Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 10 mei 2012

Allemaal naar de dokter, vervolg

Zo  hier dan het vervolg van het eerdere bericht, allemaal naar de dokter. Voor Max moesten we een bril uitzoeken en dat was nog niet zo gemakkelijk. Een kinder montuur was echt te klein en daarom moesten we zoeken in de volwassen monturen. Gelukkig mocht ik af en toe een montuur mee naar huis nemen zodat Max op het gemak kon passen en uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Een week later was de bril al klaar en nu heeft hij dus een mooie bril op zijn neus. Was natuurlijk wel wennen voor hem, maar hij houdt hem goed op, moet de bril wel vaak poetsen want hij zit er veel aan met zijn vingers. Zal nog wel minder worden met de tijd.
Oh ja en we hebben besloten om voorlopig toch maar door te gaan met de medicijnen voor de epilepsie, voelt gewoon beter.
En dan was er Lieke met haar oren. Afgelopen maandag al voor de tweede keer naar de kno arts geweest. Nu moest ze daar ook een gehoortest doen. De uitkomst was; haar rechteroor hoort voor 80% en haar linkeroor voor 85%. Dit wijdt de dokter allemaal aan die gaatjes in haar trommelvliezen. Hij wil niet opereren omdat ze nog te klein is en de kans dan groot is dat er vocht achter komt wegens een verkoudheid. De buis van  Eustachius zal beter moeten gaan werken en als de gaatjes dan niet vanzelf dicht gaan is er een mogelijkheid tot opereren. Dus tot die tijd, mits ze geen last krijgt, wordt er niets gedaan. Wel moeten we voor het zwemmen doppen laten aanmeten voor haar oren, want er mag absoluut geen water in haar oor komen.
Zo dat waren de kinderen en toen was ik dan ook nog aan de beurt. Vanmorgen naar de huisarts geweest om te praten over die te trage schildklier. Hij was blij dat ik zo afgevallen ben en heeft verder hartslag en bloeddruk gemeten wat ook allemaal goed was. Helaas wordt de schildklier niet vanzelf sneller en zal ik dus aan de medicijnen moeten. Daar ga ik vanaf morgen mee beginnen en dan na 8 weken moet ik weer bloed prikken om te kijken of de dosering goed is.
Zo dit was ons medisch dossier weer, misschien komt er dus nog wel een vervolg....

1 opmerking:

  1. Wow, prachtig Max met bril! En wat fijn dat jullie er een paar mee naar huis mochten nemen. Wij hebben ook zo'n fijne brillenman. Bij mijn eerste bril mocht ik dat ook, gewoon om eens op mijn gemak te kijken welke ik nu echt het leukste vond. En het is toch ook fijn om te weten wat er met Lieke aan de hand is. En ik ben benieuwd hoeveel baat jij hebt bij de medicijnen. Hopelijk gaat het met manlief ook weer beter. Fijn weekend alvast.

    BeantwoordenVerwijderen