Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 25 april 2013

van alles

 Zo ik heb weer heel wat bij te kletsen, want het is al heel lang geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Niet dat er weinig gebeurd is, integendeel, maar de dagen vliegen voorbij en facebook is ook een medium waar ik snel eens wat opzet, dus blijft mijn weblog een beetje achter. Maar nu ga ik er even voor zitten en praat jullie met behulp van wat foto's bij.
Lieke heeft dit schooljaar les gehad van het jeugdtheater Hofplein en op het einde van alle lessen was er een werkplaats, zoals ze dat noemen. Dit betekende dat ze in een echt theater op een echt podium mochten optreden. Lieke haar groep had een toneelstukje ingestudeerd met eekhoorntjes die een nootje zochten (denk aan ice age de film) Lieke vond het geweldig om te doen, alhoewel ze van te voren toch best een beetje kriebels in haar buik had.


Hier zie je een foto van Lieke in haar nieuwe kleding. Van opa en oma de Vries krijgen de kinderen rond Pasen een nieuw setje kleding (traditie van lang gelden, maar o zo leuk). Lieke kon haast niet wachten om het aan te trekken. Voor het Paasontbijt van school kon ik haar echt niet meer tegenhouden.

 Ook thuis hebben we natuurlijk aan Pasen gedaan. 2x hebben we heerlijk gebruncht. Voor de brunch bij mijn ouders had in voor alle kinderen een ei-warmer gemaakt in de vorm van een paashaas en ook had ik heerlijke scones gemaakt en hartige muffins. Er werd die dag ook nog een optreden verzorgd door Digna, die al heel goed saxofoon kan spelen. Alle andere kinderen zaten geboeid te kijken. En toen was het alweer tijd voor de openingsdag van de speeltuin. Eindelijk gaat het seizoen weer beginnen. Het was een hele leuke dag en er was van alles te beleven, schminken, Cati kookt, circus, trommels, snoepjes kopen, maar vooral heel veel spelen!


 Al vroeg in het seizoen, zijn we met school op schoolreisje geweest. Helaas hadden we het weer niet mee, maar voor de kinderen maakte dat helemaal niet uit. We zijn in Duinrell geweest, een kleiner park, maar super voor de kinderen. Moe maar versleten (en ik koud!) kwamen we thuis. 


 Een paar dagen later ging Max zijn school op schoolreis. Zij hadden gelukkig wel droog weer. Ze zijn naar Koningin Julianatoren geweest en op de foto's kun je zien dat ook Max genoten heeft.Vorige week moest Lieke meedoen aan de mini Roparun. Op school is er mevrouw die in een echt team zit, dus als school wilden ze daar nog een extra bijdrage aan leveren. Alle kinderen kregen een brief mee naar huis met de vraag of familie wilde sponsoren. Alle kinderen moesten 20 minuten rondjes rennen en aan het einde van de dag werd het bedrag bekend gemaakt wat het had opgeleverd. Ik was aangenaam verrast, want de school heeft ruim 4.800 euro opgehaald!
 Tot slot, bestond de school van Max gisteren 40 jaar. Dit wilde ze niet zomaar voorbij laten gaan en een heuse feestavond werd gepland. Iedere klas mocht een stukje opvoeren voor alle ouders/verzorgers. De klas van Max voerde een stukje van de musical Annie op. Ik mocht nog 2 broeken maken voor de weesjongens Max en Maik en via via kwam ik aan bretels en een baret  Helaas mochten er per gezin maar 2 kaarten gekocht worden. Cristian en ik hadden het graag gezien, maar we wilden ook dat de oma's konden kijken, dus hebben we onze plaatsen aan hun afgestaan. Gelukkig is er gefilmd, dus we kunnen nog thuis met Lieke naar het filmpje kijken. Het schijnt waanzinnig leuk en ontroerend te zijn geweest, dus we zijn benieuwd.

1 opmerking:

  1. Een volle en drukke maand achter de rug en met heel gezellige dingen! Schattige foto's en jammer dat jullie niet konden, ik hoop dat het filmpje goed geslaagd is en jullie alsnog kunnen genieten! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen