Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 30 mei 2013

Hallo!

 Hallo, is daar iemand? Haha, het is wel erg lang geleden dat ik wat van mij heb laten horen via mijn weblog. Ik zit ook op facebook en dat gaat dan soms toch even wat sneller om iets te laten weten. Maar niet iedereen die dit leest heeft facebook, dus ik zal weer eens even bijpraten. Eens even denken waar we waren gebleven met de vorige keer. Tjonge dat was in april en nu zitten we al bijna in juni. Pasen stond toen nog voor de deur. Het weer was helaas niet goed genoeg om met elkaar buiten te eten, maar beide dagen hebben we doorgebracht met familie. Ik had voor de kinderen leuke paashaasjes gemaakt die dienst moesten doen als eierwarmer. Ook had ik in de keuken gestaan om lekkers te maken zoals hartige muffins en scones, erg lekker allemaal.
Pasen 2013
Met de school van Lieke mocht ik weer mee op schoolreis. Ze gaan best vroeg in het jaar en dan kun je het dus wel eens niet treffen met het weer. Oh oh wat is er een regen gevallen. We zijn naar Duinrell geweest en wij als begeleiders hadden het best wel koud, maar de kinderen hebben zich prima vermaakt en een druppel meer of minder mocht de pret echt niet drukken. 
Schoolreis Duinrell 2013
Een week later was het de beurt aan Max zijn school, zij gingen naar Koningin Juliana Toren. Gelukkig hadden zij wel droog weer. Bij Max zijn school zijn er voor schoolreisjes nooit begeleiders in de vorm van ouders nodig, maar gelukkig krijgen we wel via de juf foto's, dus kunnen we zien dat Max prima heeft genoten.
Schoolreis Max
Een week later was er weer iets leuks voor Max. De school bestaat dit jaar 40 jaar en dat wilde ze vieren. Er werd door iedereen druk geoefend, want ze wilden een feestavond verzorgen voor alle ouders en op die feestavond bracht iedere klas een stukje van een musical ten gehoren. Max zijn klas had voor de Musical Annie gekozen. Ik mocht 2 broeken maken voor de weeskinderen en van een bevriende mede-moeder bretels en pet geleend voor weeskind Max. Op de avond zelf waren er helaas maar 2 kaartjes per gezin beschikbaar. Natuurlijk wilde Cristian en ik zelf kijken, maar wij weten ook dat de oma's dit ook niet wilden missen. Dus zonder aarzelen hebben wij de oma's met Max meegestuurd. Nou niet voor niks hoor, de oma's hebben genoten van Max zijn optreden en natuurlijk ook van de andere leerlingen. Gelukkig mocht ik de volgende dag in de klas naar het filmpje van Max kijken en binnenkort krijgen we een dvd met alles erop en kunnen we alsnog alles zien. 
Musical Annie
We zitten nog steeds in april als het tijd is voor Lieke om mee te doen met de mini ropa-run van school en ook nog het Koningsontbijt met daarna de Koningsspelen. Ik was weer van de partij om te helpen en ik mocht bij het broekhangen assisteren. Dat lijkt veel makkelijker dan het is. Ik dacht, ik zal het even voordoen, maar dat hield ik maar een paar seconden vol. De kinderen, en verrassend de meisjes nog meer, waren er veel beter in. Gelukkig was alles in de grote gymzaal, want ook dit keer zat het weer behoorlijk tegen.

Eenmaal in mei aangekomen was er de meivakantie en wonder boven wonder hadden we mooi weer. Tijd om ijsjes te eten, vind Lieke dan. Ik had in de kringloop een mooi setje van tuperware gekocht om zelf ijsjes te maken, dus dat moest wel uitgeprobeerd worden. Met fruit en yoghurt hadden we in een mum van tijd ijs "beslag" en toen wachten tot het goed bevroren was. Max en Lieke vonden het erg lekker! In de meivakantie ben ik ook nog samen met Lieke naar de voorstelling Doornroosje geweest. Het was echt super. Na de voorstelling komen de acteurs naar de foyer en nemen ze alle tijd om op de foto te gaan of handtekeningen uit te delen. Lieke heeft genoten. Papa en max genieten samen weer op een hele andere manier, de één op zijn ds en de ander op de tablet :-)

Afgelopen zaterdag ben ik met Lieke naar de stads kinderboerderij in Dordrecht geweest. In de krant had ik gelezen dat het dat weekend open dagen waren met allerlei leuke activiteiten. Aangekomen, bleek het alleen op zondag te zijn. Beetje jammer, maar Lieke heeft lekker met de geitjes geknuffeld, alhoewel één geit dacht dat haar rok ook wel lekker was :-). Ook hebben we samen een kriebelbeestjes safari gedaan. Lekker wroeten in de aarde op zoek naar kleine kribelbeestjes.
Zondag werd Cristian (manlief) 40 jaar. Nu vieren we binnenkort een samengesteld feest (12,5 jaar getrouwd en beide 40 geworden), maar we hebben hem toch een beetje verwend die dag. Lieke had heerlijke croissants gemaakt en de ouders kwamen ook gezellig op de koffie met taart.
Ben ik weer helemaal bij, maar ik wil het toch nog graag even hebben over mijn groentetuintje. Ik heb ooit wel eens in de tuin wat groenten gekweekt, maar dat was voor de slakken een groot succes, maar voor mij niet echt. Nu zag ik in een folder een mooie bak staan op poten en dat leek mij wel wat. Zwagerlief is erg handig met hout en wilde wel helpen. Op internet zag hij een soort stapeltuin staan en vroeg, is dit niet wat. Ook leuk. Binnen de korste keren had hij hem voor mij gemaakt. Samen met Lieke had ik zaadjes gekocht en binnen in van die kleine kweekkastjes gezaaid. Toen ze groot genoeg waren naar buiten geplant en ondanks de kou en weinig zon, groeit het aardig! Ik ben zo blij met mijn groentetuintje! Misschien volgend jaar nog een bestellen bij zwagerlief.
groententuintje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten