Vandaag eerste Paasdag en meestal hebben we dan met de familie een Paasbrunch. Dit jaar iets opgeschoven naar de lunch en ik wilde graag iets meenemen en besloot wat te bakken. Bij haar had ik een heerlijk recept gezien van een briochebrood met chocoladevulling en besloot dat gaat het worden. Vanmorgen met Max mee eruit zodat ik alle tijd had om te bakken. Alles in de kom en lekker kleverig deeg, maar dat was goed stond er. Anderhalf uur rijzen en dan ..... wat lees ik dit nu goed minimaal 12 uur rijzen in de koelkast!!! Oh muts lees dan ook het recept eens goed door en niet alleen de ingrediƫnten. Dat was flink balen. Gelukkig had ik nog wel iets leuks bij haar gelezen (Paasbroodjes) en daar had ik ook alles voor in huis en even verder lezen, :-), ja ook qua tijd moest het haalbaar zijn. Opnieuw deeg maken, laten rijzen (toen stonden er wel ineens 2 kommen met deeg te rijzen), bolletjes maken, narijzen en bakken. De broodjes zagen er niet zo mooi uit als het voorbeeld, maar ik moet zeggen ze smaakten erg lekker! In de koelkast staat nog steeds het briochedeeg en daar ga ik morgen dan maar mee verder, wordt vervolgd ......
En? Alsnog gelukt vandaag?
BeantwoordenVerwijderen