Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 21 juni 2015

Eerste weekend


Gisteren dan echt begonnen op de moestuin. Max is een weekend logeren, dus konden we met z'n drieën aanwezig zijn op de tuin. Lieke had er heel veel zin in en kon niet wachten tot ik terug was van mijn werk (post). Ik mocht me nog net verkleden en off we go.
Ik had bedacht om van achter naar voor te werken, dus eerst achterin begonnen. Maar voorin staat het onkruid net zo hoog als Lieke groot is en eigenlijk wilde ze daar graag aan beginnen. Cristian en ik zijn toen verder gegaan met de achterkant en zij ging knippen, hoe leuk is dat.


 Aan het einde van de ochtend hadden we al flink wat gedaan, 10 grote vuilniszakken gevuld met onkruid, zeil aan de achterkant weggehaald en opgerold. Ook kennis gemaakt met de rechter buurman, heel lief, Lieke mag hem opa noemen. Hij gaf ons meteen 3 kropjes sla, hij had er teveel.
Oh ja bij de kringloopwinkel had ik een kinderspade gekocht voor Lieke, maar dat was helaas een miskoop, zoals je op de foto kunt zien.

 's Middags ben ik nog even terug geweest om wat te rommelen. Weer kennis gemaakt met andere tuinders en ook nog een bakje aardbeien gekregen, Als dat zo door gaat, lopen we binnen.
Na 2 uurtjes toch echt gestopt, omdat ik anders vandaag niets meer kon doen. Thuis een warm bad genomen om daarna bij mijn schoonouders de lekkerste zelfgemaakte patat te eten.
Vanmorgen wilde Lieke weer naar de tuin dus daar gingen we weer. Helaas zat het weer vandaag iets tegen. En voor Lieke was het werk zwaarder dan gisteren. Gelukkig heeft mijn leve kennis een mooie kas, waar Lieke in kon schuilen voor een heftige regenbui. Daarna heeft ze het nog wel even geprobeerd, maar is toch huiswaarts gegaan wat ik een goede keuze vond. Ik ben zelf nog 2 uurtjes doorgegaan en ben weer een stukje opgeschoten. 
 Hieronder de tuin van mijn kennis, die mij uiteindelijk verteld heeft over haar moestuin wat mij zover heeft gekregen om mij in te laten schrijven bij de gemeente. Je gelooft het niet, maar 2 jaar geleden zag haar tuin er net zo of nog erger uit en moet je nu eens kijken, echt een voorbeeld!

1 opmerking: