Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

dinsdag 18 december 2012

nieuw project

Was mijn vorige bericht nog over de vertrekkende Sinterklaas, nu staat Kerstmis alweer bijna voor de deur. Deze week hebben de kinderen op school hun Kerstviering en daarna 2 weken vrij van school. Lieke is soms thuis en soms uit logeren, Max gaat eigenlijk alle werkdagen naar de vakantie opvang. Dit is voor hem en voor ons de beste oplossing. De eerste week wordt hij elke dag gehaald en thuisgebracht door een busmaatschappij en de tweede week ben ik de taxi.

Het is al enige tijd erg stil rondom creatieve bezigheden. Mijn moeder en ik zijn wel bezig met de quilt voor mijn nichtje, maar ik vond dat er wel  project tussendoor kon. Afgelopen zondag had ik een vrije ochtend en ik had mezelf opgesloten in mijn kamertje om eens lekker iets voor mezelf te doen. Eerst wat kerstkaarten schrijven (dit jaar heel veel minder dan andere jaren, door bezuinigingen en eens goed nadenken wie ik echt iets te melden heb en niet zie met de kerst periode), daarna mijn kleding stoffenkast uitpluizen op zoek naar stof voor een nieuw project en wat blijkt dan, of de gekochte stof is van een te korte afmeting of de gekochte stof is toch echt niet meer leuk genoeg. Hup een grote tas gepakt en alles wat toch echt niet meer leuk genoeg was in de tas gestopt om aan de school van Max te doneren voor de textiel groep. Tja had ik dan nog wat quiltwerk liggen ..... eh ja hoor met de laatste bee waren we een borduurwerkje begonnen en die heb ik afgemaakt, maar ik weet nog niet zo goed wat ik daarmee verder wil gaan doen. Dus op zoek naar iets anders en wat
 een toeval, dat had ik nog in huis. Vorig jaar op de handwerkbeurs in Rotterdam had ik een mooie pot gekocht met stofjes voor een flying geese. Ik wilde er meteen mee aan de slag. Foutje, altijd eerst je recept lezen voor je begint en ik moest eerst alle stofjes op maat snijden. In eerste instantie had ik 5 stapeltjes gemaakt met de donker gekleurde stofjes, maar nu zit alles in de pot en ga ik gewoon graaien omdat ik denk dat het dan een heel verrassend quiltje wordt, niet uitgedacht maar lekker los.
Ik heb er zin in!

2 opmerkingen:

  1. Die gaat vast mooi worden! Heerlijk hé, om eens lekker op te ruimen. Ik heb dat gisteren met mijn kledingkast gedaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend, ben benieuwd wat het gaat worden....Succes.

    BeantwoordenVerwijderen