Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zaterdag 18 augustus 2012

Vakantie (bijna) voorbij

Goh, hij is nu echt bijna voorbij. Moet zeggen dat de vakantie voorbij gevlogen is. Cristian is alweer 3 weken aan het werk en "moet" nog 3 weken werken voor zijn huidige baas en dan per 1 oktober gaat hij voor een nieuw baas werken. Al een tijdje liep het niet meer zo lekker en toen de knop eenmaal om was en Cristian serieus op zoek ging naar ander werk, had hij binnen 3 weken een andere baan!
Voor Max hadden we voor de laatste 3 weken vakantie opvang geregeld. Voor hem is dit wel zo prettig omdat er dan in de dagen meer structuur zit dan als hij thuis is. Voor Lieke en mij is het daardoor ook prettig omdat wij dan in de vakantie stand kunnen en op het moment beslissen wat we gaan doen. De eerste 2 weken werd Max met een bus gehaald en gebracht, maar de laatste week moest ik hem zelf brengen (naar Gorinchem). Toch merken we wel dat het voor Max wel weer tijd is om naar school te gaan zodat de dagen nog meer structuur bevatten. De laatste tijd is Max (helaas) wat sneller boos en dat gaat soms gepaard met behoorlijke agressie. We weten niet precies waar dit vandaan komt en hebben ons meteen maar weer aangemeld voor ondersteuning en hopen hier in september voor aan de beurt te zijn. Tot die tijd proberen we hem strak te houden en de agressie snel de kop in te drukken. Uiteraard is dit veel makkelijk gezegd dan gedaan en vorige week zondag was ik er wel heel verdrietig om. Gelukkig voor Max is hij het zelf weer heel snel vergeten, maar mijn hoofd zit even met extra ballast. Het komt wel weer goed, we moeten deze hobbel weer nemen en dan zal het beter gaan.
Lieke heeft wel weer een SUPER vakantie gehad hoor. Wat is die meid toch een ongelooflijke bofkont. Ze is naar Madurodam geweest, naar Drievliet geweest, naar de Merwelanden geweest, naar het strand geweest. Ze heeft in totaal wel vijf nachten gelogeerd, haar neef heeft 1 nacht bij haar gelogeerd, we hebben cakejes gebakken, ze heeft nieuwe oorbellen gekregen, nieuwe schoenen gekregen en dan ook nog heel veel buiten met de buurtkinderen gespeeld. Ik zeg niet verkeerd! Toch heeft ze ook wel heel erg zin om naar school te gaan gelukkig, want ze wil heel graag leren lezen en schrijven (alhoewel tegen dat aan elkaar schrijven ziet ze wel een beetje op) Ben zo blij dat we haar extra hebben laten kleuteren zodat ze er nu helemaal klaar voor is.
In de tijd dat Max op de vakantie opvang zat en Lieke elders was, kon ik hier thuis lekker mijn gang gaan. Niet alleen het huis zelf, maar ook veel tijd doorgebracht met kleding maken. Voor mezelf 2 jurken en bezig met 1 broek en voor Lieke een grappig t-shirt gemaakt. Ja ik heb echt de smaak weer te pakken hoor, maar ja wat wil je met zo'n opgeruimde kamer, dat werkt toch echt een stuk prettiger :-).
In mijn hoofd ook erg druk met de quilt die gemaakt gaat worden voor nicht Bowien. Het patroon heb ik al min of meer uitgetekend, maar nu die stof nog. Voorlopig nog niet geslaagd, maar we geven nog niet op.

1 opmerking:

  1. De vakantie is inderdaad omgevlogen. Hier gaat Amy maandag ook weer naar school. De rest heeft nog even. Ik hoop dat het met Max snel weer de goede kant op mag gaan. Hij wordt ook steeds groter en sterker en het lijkt me ook moeilijker om hem letterlijk "de baas te blijven". Lieke heeft een topvakantie gehad!

    BeantwoordenVerwijderen