Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

maandag 7 januari 2013

Terugblik

Zo de eerste schooldag is weer begonnen, dus ik heb het huis voor mij alleen en daarom kan ik nu eens terugkijken op de laatste 2 weken van het oude jaar. Max begon meteen met een hele dag met opa en oma Stieding en Lieke werd 's middags opgehaald om 1 nachtje te logeren bij opa en oma de Vries dus de  vakantie begon goed voor iedereen. Zo heeft Lieke nog meer gelogeerd in de vakantie en neef Tristen is nog 1 nachtje hier geweest. Verder is Lieke heel veel naar de ijsbaan in het dorp geweest. Dit jaar was er echt ijs en hij was groter, dus ze kon haar lol op.

 De Kerstdagen hebben we vrij rustig gehouden. Op eerste Kerstdag waren we met z'n vieren thuis en op tweede Kerstdag hadden we een verjaardag dit jaar. Voor Max was het best wel lastig want er was wel vakantie opvang gepland, maar die begon na de Kerstdagen, dus dat betekende dat hij al 5 dagen met minder structuur dan normaal thuis was en je merkt dat het veel vergt van die jongen. Gelukkig is het best goed gegaan en op de vakantie opvang ging het super goed. Ze doen altijd hele leuke dingen met de kinderen en Max gaat er met plezier naar toe.
Op Oudejaarsavond hebben we het heel erg leuk gehad met de kinderen. Toen we aan tafel zaten om te eten hadden we de Top2000 aanstaan. Het liedje van André Hazes, bloed, zweet en tranen, kwam en hij werd door Cristian iets harder gezet. De handen gingen de lucht in bij het refrein en we zongen allen hard mee. Na dat lied volgden er nog meer leuke nummer en toen het eten klaar was, ging de salontafel aan de kant en hebben we heerlijk de radio hard gezet, meegezongen en gedanst met de kinderen, echt geweldig! Tussendoor hebben we ook nog, voor de volgende dag, een kleine versie van de soesjesberg gemaakt. Max en Lieke hebben daar goed mee geholpen.


En toen was het alweer 2013 en hadden we nog bijna 1 week vakantie. Max ging weer naar de vakantie opvang en Lieke had een vollybal toernooi van school (tweede geworden in de poule!) en ging daarna weer logeren met neef en nicht bij opa en oma de Vries om daar gezellig spelletjes te spelen en verwend te worden natuurlijk! Zaterdag werd ze thuis gebracht om bijna meteen weer door te gaan naar de gymnastiek met vriendin Amelia om een film te bekijken op groot scherm. Gisteren de laatste dag van de ijsbaan ook nog even meegemaakt en nu dan weer beiden op school.
Ik zeg een prima vakantie, maar blij dat het voorbij is :-)

1 opmerking: