Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

woensdag 31 oktober 2012

Suiker

Op Texel kwamen mijn moeder en ik terecht in een Ekoplaza (een biologische supermarkt), dit omdat ik op zoek was naar vijgenjam en dat was dan weer omdat we als lunch een heerlijke tosti brie met vijgenjam hadden gegeten en ik dit thuis ook wel eens wilde maken. Tijdens het afrekenen viel mijn oog op een gratis tijdschrift "lekker weten" en omdat ik een echte Hollander ben, heb ik het tijdschrift meegenomen.
In het tijdschrift staan allerlei leuke artikelen en recepten over gezond leven, biologisch en verantwoord bezig zijn. Best interessant, helemaal het artikel over de cursus 40 dagen zonder suiker. Er staat in dat er in heel veel producten geraffineerde (dus verkeerde) suiker zit en dat die suiker best heel slecht is voor het lichaam. Er stond een website bij vermeld en ook daar ben ik eens gaan lezen en geïnteresseerd geraakt, zelfs zo dat ik mij heb opgegeven voor de cursus en dus vanaf vandaag 40 dagen zonder suiker ga eten. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen en of ik me er inderdaad na verloop van tijd beter door zal gaan voelen met minder last van hoofdpijn en energieker zal zijn. Voorlopig zal het in eerste instantie best wel bikkelen zijn, maar ik ben overtuigd dat dit een goede keuze is.
Nu vraag je je misschien af of dit nu wel een handige tijd is om te beginnen, met de feestdagen voor de deur en daarop zeg ik JUIST nu wel. Kan ik ook niet in de verleiding komen om van al dat lekkers te snoepen.
Ik houd jullie op de hoogte. 

zondag 28 oktober 2012

Herfstvakantie

Afgelopen week was het herfstvakantie. Eens even kijken wat voor leuks we allemaal hebben meegemaakt. De zondag voor de vakantie begon hadden we een project met zwager en schoonzus. Vandaag is mijn schoonmoeder jarig en die is gek op foto's van de kleinkinderen. 3 jaar geleden hebben we een fotoshoot laten maken waar een hele leuke foto van alle vier gemaakt was en nu vonden we het wel weer tijd voor een nieuwe. Snel als we zijn (maar niet heus) werd dit een laatste moment klus. Gelukkig was het mooi weer en zijn we naar Binnenmaas geweest. Om de kinderen "leuk" met z'n vieren op een foto te krijgen viel nog niet mee, maar afzonderlijk stonden ze er allemaal heel leuk op. Ook nog een paar met 2 of 3 kinderen erop. We hebben toen maar besloten om een leuke collage te maken, dus maandagavond achter de computer gezeten en gelukkig kon ik vrijdag de collage ophalen zodat oma vandaag een mooi kado had.
In de vakantie gaat Max altijd naar de vakantie opvang. Nu is er in de herfstvakantie timmerweek wat niets voor Max is, dus dan gaat hij naar een andere vakantie opvang en die hebben 3 dagen opvang. De maandag en vrijdag was Max dus thuis. Op maandag zijn we met opa en oma de Vries, Lieke, neef Ivar, nicht Bowien, Max en ik naar pretpark Drievliet geweest. Ik was daar ooit als kind wel eens geweest, maar niet als volwassene. Wat een leuk park zeg. Het is een vrij klein park, heel overzichtelijk en erg auti-vriendelijk. Alleen de autipas was voldoende om voorrang te krijgen in de attracties. Natuurlijk zijn er altijd mede-bezoekers van het park die je een boze blik toewerpen, maar Max heeft daar helemaal niks van en die heeft super genoten van alles. Ook Lieke vond het te gek. Doordat ze (net) 1.20 meter is, mag ze een heel veel dingen zelfstandig in en dat liet ze zich geen 2x zeggen. Geweldig om te zien. Een topdag dus om de vakantie mee te beginnen.
 Voor Ivar, Lieke en Bowien ging dat vakantie gevoel nog heel lang door, want ze mochten met z'n drieën tot vrijdag bij opa en oma logeren, wat een feest toch.
Op vrijdag was Max ook weer een dag thuis en die hebben we samen prima doorgebracht. Ik had een heel schema voor de dag gemaakt en dat ging goed. Samen hebben we boodschappen gedaan en heerlijke chocolade havermout koekjes gebakken.Tussendoor mocht Max afwisselend met de DS of de computer spelen. 's Avonds hadden we afgesproken om met de maandag (Drievliet) groep pizza te eten bij de pizzeria. Op zich ging dit goed en heb ik heerlijk gegeten, maar helaas toen het tijd was om naar huis te gaan, was het blijkbaar voor Max niet duidelijk en sloeg hij om en veranderde in een hele dwarse Max. Helaas gebeurd dit toch nog steeds en achteraf kunnen we steeds vaker vertellen wat er mis ging, maar het zou fijn zijn als we die situaties van te voren kunnen inzien en dus voorkomen.
Maar we kunnen over het geheel genomen terugkijken op een zeer geslaagde vakantie! 

dinsdag 16 oktober 2012

40!

Was ik dan toch bijna vergeten te melden dat ik jarig ben geweest. Afgelopen zaterdag werd ik 40 jaar. Persoonlijk vind ik dit een geweldige leeftijd en kijk er al een tijdje naar uit. Hoe komt dit vraag je je misschien af. Nou ja, ik denk en hoop dat als je de de leeftijd van 40 hebt bereikt je wel weet waar het leven naar toe gaat. Ik bedoel hiermee dat het allemaal wat rustiger wordt, in mijn hoofd dan want qua tijd kan ik nog wel wat extra uren per dag gebruiken. Ik ben heel lang heel onzeker geweest in mijn leven en voor mij hoort het "volwassen" worden, rijper worden, niet meer zo afhankelijk zijn van wat andere mensen van je denken bij 40. Natuurlijk is het een proces en stond die bewustworden niet op zaterdagmorgen op de stoep, maar het is volgens mij al een tijdje bezig en vind langzaam zijn weg naar mijn hoofd en hart en dan ga ik het ook daadwerkelijk voelen en beleven.

zondag 14 oktober 2012

Midweek Texel


Eindelijk was het dan zover, de midweek Texel stond voor de deur. Dit keer zat er 1,5 jaar tussen maar het was het wachten meer dan waard. Nieuwe gezichten met een paar oude bekenden. Vier deelneemsters waren dit jaar voor het eerst, maar ook dat bleek geen enkel probleem, het was een hele leuke, gezellige groep.
Doordat we van dat prachtige weer hadden (ze zeggen dat je krijgt wat je verdiend, dus het zat wel snor voor ons :-)) zijn mijn moeder en ik 2x naar het strand geweest om heerlijk te genieten van het mooie weer en de branding. Aangezien Lieke heel graag schelpen wilde hebben, hebben we daar ook ons best voor gedaan.












Een bijzonder exemplaar hebben we alleen maar gefotografeerd en weer terug gelegd op het strand, misschien dat de krab er nog uit zou kruipen.


Op de eerste avond was er de traditionele show and tell. Wij mochten onze quilt van vorig jaar laten zien en verder had ik nog wat kleine quilts bij mij. Maar een beetje verlegen wordt je er wel van hoor, want als je al dat moois voorbij ziet komen, soms echt maar van 1 jaar oud, dan voel je je wel enigszins een broekie op quilt gebied. 
 De rest van de tijd hebben mama en ik hard gewerkt aan ons nieuwe project. Gelukkig had mama al heel veel werk thuis gedaan zodat we meteen aan de slag konden gaan. Het was veel stikwerk en een roze geheel. Toen we alle blokken hadden gemaakt en het patroon gelegd hadden kwamen we erachter dat de maat te klein zou zijn. Nu moeten we t.z.t. terug naar de winkel om nog wat stof bij te kopen zodat we nog eens 42 blokken kunnen maken die we dan aan het geheel moeten vast maken, maar je kunt al wel een beetje zien hoe het gaat worden en we zijn er best wel trots op.
 Natuurlijk was het niet alleen maar werken hoor, er is ook lekker gelachen, gekletst en ook veel gegeten, de lekkerste gerechten kwamen voorbij, tja het wordt niet voor niets een verwen week genoemd! Hopelijk gaan we volgend jaar weer. Maar nu weer tijd voor het drukke leven thuis, waar ik dankzij deze mini vakantie weer helemaal voor kan gaan.


donderdag 4 oktober 2012

Van alles wat


Zo is dat even lang geleden dat ik wat geschreven heb. Tja zoals ik jullie al eerder heb laten weten, heb ik een druk leven en worden sommige dingen dan wat op de lange baan geschoven. Nu heb ik even een uurtje gevonden om jullie weer up to date te brengen.
De herfst is inmiddels in volle gang, blaadjes vallen van de boom, maar ook de kastanjes vallen rijkelijk naar beneden. Elk jaar weer een feest om met de kinderen naar het bos te gaan om ze te zoeken. Cristian vind het erg leuk om op zaterdag of zondag met de kinderen een flink stuk te fietsen (op de tandem) en dit keer was het bos/park de eindbestemming. Inmiddels liggen hier in huis al meer dan 80 kastanjes te pronken.


Lieke is al tijden aan het praten over paarden. Eigenlijk wil ze heel graag op paardrijles, maar daarvoor is ze nog te jong en stiekem vind ik het ook geen sport (tenminste later misschien wel, maar nu nog niet). Daar had ze dan ook wel een antwoord op, want neef Ivar zit op de ponyclub en daar leer je borstelen, zadelen en mag je dan nog een klein stukje rijden en daarna ge je alles weer aftuigen. Best leuk, maar geen sport en wij willen nu eenmaal dat Lieke op een echte sport gaat. Bij mijn post werk hoorde ik dat een collega 2 eigen paarden heeft, dus ik dacht een brutaal mens ..... En ja hoor de collega vond het leuk als Lieke eens kwam kijken en dan zou ze ook mogen borstelen enz. Op een zondag de afspraak gemaakt en Lieke vond het helemaal geweldig! Ze vroeg meteen wanneer ze nog eens mocht, maar daar moet ze nog even op wachten, maar het gaat nog wel eens gebeuren. Afgelopen woensdag is ze dan voor een proefles bij een echte sport (volgens ons hè) geweest, de atletiek. Het was een regenachtige avond, maar dat vond Lieke niet erg want "ik ben toch een herfstkind mam" zei ze. Een uur lang hebben ze lekker buiten allerlei spelletjes gedaan en vooral veel bewogen. Hierna mag ze nog 3 proeflessen volgen en dan mag ze lid worden.  
In de klas van Lieke mocht ik vorige week helpen. Ze zijn in kern 2 bezig en die gaat over het lichaam. Ook komen de zintuigen aan bod en de juf had een leuke proef voorbereid. Eerst natuurlijk uitleggen wat zintuigen zijn en wat je er mee doet. De kinderen werden in groepjes verdeelt en bij mij konden ze proeven. Er stonden 4 bekertjes met vloeistof met de smaken zout (water met zout), zoet (water met suiker), bitter (tonic) en zuur (water met citroensap). Na een slokje geproefd te hebben moesten ze op een blaadje aangeven welke beker, welke smaak bevatte. Dit bleek voor sommige kinderen toch nog best moeilijk. Trok de één echt een heel zuur gezicht en zei dan "dit smaakt zoet". Ook waren er nog afgedekte bekers met iets erin wat de kinderen moesten ruiken, een afgesloten doos waar ze moesten voelen en kokers waar wat in zat wat ze moesten horen. Erg leuk om erbij te zijn. 

Ook Max heeft weer leuke dingen op school gedaan. Vorige week kreeg hij al zijn knutsels mee met het thema dieren. Het aapje op het stokje vond ik erg leuk verzonnen net als het aquarium. Er waren er nog veel meer, maar er zaten bijvoorbeeld ook leuke schrijf oefeningen bij. Nu zijn ze, net als de rest van Nederland geloof ik, met het thema "Hallo wereld" gestart, alleen gaat het in Max zijn klas langer door dan alleen de kinderboekenweek. Volgende week gaat Max nog meedoen aan de sponsorloop op school voor de Cliniclowns. Hij heeft een heel mooi bedrag van €65,- bij elkaar opgehaald, nu nog even lopen maar het geld is al binnen. Lieke gaat maandag boeken verkopen op school aan de kleuters om zo haar eigen kas te spekken, ben benieuwd. Ik zal telefonisch te horen krijgen hoe het is gegaan, want ik vertrek samen met mijn moeder zondag voor onze midweek Texel. Hopelijk hebben we een beetje droog weer om af en toe te wandelen, maar we zullen voornamelijk achter de naaimachine zitten.