Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

zondag 16 september 2012

Van alles


Zo is dat wat, de eerste vier weken van school zitten erop. Voor Lieke betekent dit dat kern 1 is afgelopen en je gelooft het niet, maar dinsdag is haar eerste leestest van die kern. Elke volgende kern duurt 3 weken en elke keer wordt die afgesloten met zo'n leestest. Na de eerste week mochten er van mij ook speelafspraakjes gemaakt worden en natuurlijk is dat ook gebeurd. Haar beste vriendin Amelia is al 2x geweest en op één van die dagen hebben we met z'n allen koekjes gebakken. Was nog een hele toer, maar uiteindelijk gelukt. Ze zagen er heel lekker uit en de meiden zaten er heerlijk van te snoepen. 
Ook is Lieke voor de eerste keer naar de toneelschool geweest, wat ze erg leuk vond. Vanaf nu is het elke dinsdagavond 1 uurtje les. In de derde week van school zijn we ook nog naar een ouderavond geweest, wat allemaal erg interessant was, wat gaan ze dit jaar veel leren zeg! Vorige week is Lieke ook nog op de foto gegaan, dus ben benieuwd naar de resultaten daarvan.

Max heeft ook al hele leuke dingen op school gedaan. Zo zijn ze in de derde week al, gesponsord door een lokale vervoersmaatschappij, naar Burgerzoo in Arnhem geweest. Max heeft het prima naar zijn zin gehad en vond het erg leuk om alle dieren te bekijken. De terugreis was voor de juf die naast Max zat wat minder want meneer zat vol lucht en die moest eruit (als je begrijpt wat ik bedoel)
 


En vorige week kwam Max met een potje appelmoes naar huis. Hij wilde het meteen openmaken en opeten. Ik kon nog net een foto maken van het volle potje en daarna van een smullende Max. 




Ook van Max hadden we een ouderavond. Nieuwe groep, nieuwe leerkrachten. We zijn heel enthousiast en hebben veel vertrouwen in het nieuwe team. Aanstaande woensdag komen er twee juffen op huisbezoek. Woensdag nemen ze Max mee naar huis en eten dan gezellig een boterham mee, dit om te zien hoe het kind in zijn eigen omgeving is.

Heb ik zelf ook nog wat te vertellen? Ja hoor. Ik ben afgelopen week doorgekomen met mijn nieuwe baan (3 avonden schoonmaken op een kinderdagopvang), het leren gaat goed, maar is best wel weer even moeilijk voor het brein :-). De stofjes die we voor het Texel project hadden gekocht zijn door mijn moeder al allemaal gesneden tot vierkanten van 15 cm en worden nu nog versneden tot 4 stukjes per vierkant zodat we op Texel alleen maar stikwerk te doen hebben. Kregen trouwens vorige week de laatste brief met daarin de deelnemerslijst en er zitten voor ons 2 oude bekenden bij en daar zijn we erg blij mee. Met de andere dames zijn we ook blij natuurlijk want die zijn vast ook 1 voor 1 aardig.
Rest mij nog een laatste foto, één van de familiedag waar ik opsta. Vind het wel een leuke foto en dat vind ik niet snel van mezelf.

dinsdag 11 september 2012

Druk en rustig aan

Op het moment heb ik het best wel erg druk met van alles. Scholen zijn weer begonnen en ik ben klassenmoeder van Lieke en help dus 1x per week met de gymles. Per deze week heb ik een tweede baantje aangenomen voor 3 avonden in de week en als dat bevalt kan ik misschien de zaterdag baan (post) opzeggen. Vorige week begonnen met de cursus gewichtsconsulente, 2 ochtenden per week thuis studie. Loop nog 1x in de week bij fysiotherapie voor hielspoor, schouderpijn en knie blessure (tja je wordt ouder hè). 1 avond in de week met Max naar de zwemles, 1 avond in de week achter de bar bij de sportschool en dan ook zelf sporten. Tja zo blijft er per week weinig vrije tijd over voor hobby. Als het goed is, is deze drukte tijdelijk maar ja je moet ergens keuzes maken en dus kies ik nu voor mijn studie en niet voor de hobby. Het zal dus ook wel rustig op het blog zijn, maar je weet het nooit misschien heb ik zo af en toe toch iets te melden.

maandag 10 september 2012

Familiedag

Gisteren was het weer zover, de familiedag van Cristian zijn kant stond op het programma. Vorig jaar mochten wij het organiseren, maar dit jaar waren er weer anderen aan de beurt dus is het lekker ontspannen. Van te voren kregen we, heel fijn voor Max, het programma via de mail dus die hadden we uitgeprint meegenomen, zodat Max precies wist wat er ging gebeuren. Eerst hebben we koffie gedronken op de tennisbaan in Ridderkerk, de vrouwelijke organisator stond onverwachts in de finale, dus dat was erg leuk. Ze heeft uiteindelijk de derde set in de tiebreak gewonnen, dus ik zeg goed gedaan. Wij zijn op een gegeven moment naar de midgetgolf baan gegaan en hebben in het waanzinnige weer ons best gedaan. De kinderen en volwassenen hebben zich goed vermaakt. Toen naar het huis van de organisatie voor de lunch, prima geregeld. Daarna op naar Rotterdam om een bezoek te brengen aan miniworld Rotterdam. Was erg leuk en we kregen ook nog een bezoekje achter de schermen. Daarna was het de bedoeling om naar de pannenkoekenboot te gaan, maar helaas was Lieke ziek geworden en zijn wij als gezin naar huis gegaan. Eenmaal thuis lag Lieke heel zielig op de bank en vandaag is het ook nog niet veel. Hopelijk is ze morgen opgeknapt want dan zou de eerste les van de toneelschool zijn. Heb er nog niet veel vertrouwen in.