Welkom op mijn blog

Ik ben Sandra, geboren in 1972 en moeder van Max (2003) verstandelijk gehandicapt en autistisch en Lieke (2005) ondeugend en lief, getrouwd met manlief Cristian sinds 2000. Mijn hobbies zijn kleding maken, quilten, taarten maken, koken, tuinieren en lezen, genoeg dus om daarover af en toe eens iets te vertellen
Ik vind het leuk dat je langskomt en zou het ook leuk vinden als je af en toe een berichtje achterlaat
.

donderdag 29 september 2011

Lingelappers


isteren was het weer de laatste woensdag van de maand, wat gaat de tijd snel, en dus was het tijd voor de bee van de Lingelappers. De avond stond in het teken van de verlotingsquilt (met de tentoonstelling in 2013 worden er loten verkocht). We moesten allemaal een batiklapje meenemen en naai benodigdheden en verder wisten we niets. De uitleg kwam met een briefje en ook door een bestuurslid. We "moesten" een Japans vouwwerkje maken. De basismaterialen kregen we van de vereniging en zo zal het uiteindelijke resultaat ook één geheel gaan worden. Het was erg leuk om te maken en je zag veel vrouwen al bedenken hoe ze dat thuis misschien ook konden gaan doen met hun voorraad lapjes. Eén heb ik er op de club gemaakt en één ga ik er nog thuis maken en dan lever ik ze beiden volgende maand in. Ook heb ik nog gewerkt aan mijn bloementuintje. Ik weet inmiddels hoe ik het ga quilten en met welke kleur, dus het einde is in zicht.


zondag 25 september 2011

Verjaardagen met taart

Vandaag vieren we de verjaardag van mijn moeder en van mijn nichtje. Mijn ouders zijn op dit moment een hele bijzondere reis aan het maken met een oude postboot, lees hier meer over, dus die zijn er niet. Dus hebben we extra veel tijd om stil te staan bij Bowien haar verjaardag. Ze geven prachtig weer op dus dat kan niet misgaan. Ik mocht ook weer 2 taarten maken en samen met Lieke, die mij altijd graag wil helpen hebben we een K3 regenboogtaart gemaakt. Zelf heb ik voor het eerst een barbietaart gemaakt. Bowien vond ze erg mooi en nu nog maar afwachten of ze ook lekker smaken.


donderdag 22 september 2011

quilthuisje

Vorig jaar was ik vol goede moed begonnen met de maandquiltjes van Ellies Quiltplace en in de zomer is daar behoorlijk de slop ingekomen. De maanden september, oktober, november en december had ik dus niet meer gemaakt. Eigenlijk wel heel erg jammer vond ik dat, want het staat toch wel erg leuk. Tijd om de boel weer op te pakken. De maand september hangt dus al netjes vanaf het begin van de maand op en ook met oktober gaat het goed, maar die krijgen jullie pas op 1 oktober te zien :-)

woensdag 21 september 2011

One flower wednesday


Eindelijk heb ik dan weer iets kunnen doen aan mijn bloementuintje. Eerst moest ik de "tuin" appliceren op de ondergrond en toen dat gedaan was heb ik de achtergrond lap bij de bloemen weggeknipt voordat ik hem ging sandwichen (onderlaag, tussenvulling + bovenlaag). Nu moet ik gaan bedenken hoe ik hem ga quilten en vooral met welke kleur. Nou ja langzaamaan gaat het wel een affo worden hoor, en een bestemming heeft hij al want Lieke wil hem heel graag hebben.
En dan heb ik ook weer eens een bloem gemaakt met de stoffen die ik toendertijd bij het Kruidvat had gekocht. De stoffen waren heel erg papperig dus had ze eerst gewassen, maar het werkt nog niet echt lekker hoor. Nou ja het was tenslotte ook een koopje. En omdat ik voor een nieuw project met kleiner hexagonnen ga werken, 1/2 inch, heb ik ook nog een bloem gemaakt in die maat, best wel een verschil.



Vijfenzestig!

Vandaag wordt opa Stieding 65! En kijk eens hoe sportief hij nog is. Lieve Theo ook via deze weg van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

zondag 18 september 2011

Roze haar en Tommie


Vrijdag kwam de kapster voor Lieke en er mocht maar een heel klein stukje af want ze wil het laten groeien. Na de knipbeurt werd er een mooie vlecht gemaakt. Ook nog een beetje roze erin en een fotomodel is geboren.
's Middags kwam de tuinkat Tommie ook weer eens lang en ze hebben samen heerlijk gekroeld. Lieke is echt helemaal gek van het beest en hij ook van haar. Jammer voor hem moet manlief er niets van weten anders had hij wel binnen gezeten. Manlief en Max zijn beide super allergisch voor katten dus Lieke moet het met deze tuinkat doen.

zaterdag 17 september 2011

ingelijst



Het was weer eens tijd om aan de dierentuin quilt te werken. Voordat wij naar Bergen aan Zee gingen, hebben mijn moeder en ik stroken gemaakt om de dieren in te lijsten. Mijn moeder heeft de rechter en linker stroken vastgezet en nu was het mijn beurt om de boven en onder strook eraan te zetten en toen ik toch bezig was, vond ik het wel leuk om de dieren in de juiste volgorde aan elkaar te zetten. Vind het zelf een heel mooi resultaat, nu de vogels nog en dan zijn we al een heel eind in de goede richting.


vrijdag 16 september 2011

theehuis

Vandaag was Lieke vrij en we hebben samen een hele gezellige, drukke dag gehad. Ook vond ik wel eens leuk om Max uit school te halen en dus zo gezegd zo gedaan. Nu is er sinds kort naast de school, in het park een theehuis geopend die word gerund door leerlingen van de school van Max en leerlingen van de Spon. Ik had met een andere moeder van school afgesproken en het was erg gezellig. Wat een gezellig theehuis zeg en voor de prijzen hoef je het zeker niet te laten. Appeltaart voor €1,50 waar vind je dat nog, en lekker hmmm. Daar ga ik dus zeker nog eens langs en als jullie in de buurt zijn op de een doordeweekse dag (schooltijden) dan gaan jullie toch ook? Maaslaan te Sliedrecht, zeg het voort!!

Open dag

Afgelopen zaterdag was het open dag bij de Schapekop in Nieuwpoort. Eigenlijk hadden Jolanda en ik afgesproken dat we niet meer zouden gaan, maar ik kreeg via de mail een uitnodiging en op de site zag ik het cursusaanbod en was toch nieuwsgierig geworden. 's Middags had ik nog een gaatje tijd over en dus toch alleen op pad. De winkel was niet gemakkelijk bereikbaar wegens dorps braderie of zoiets, maar of het zo bedoeld was, reed er net iemand weg en kon ik mooi het lege plekje vullen. Er was dit keer een verrassend cursusaanbod. Eén quilt vond ik erg leuk en ik twijfel nog steeds of ik het wel of niet moet doen. Dan was er nog een mevrouw met vilten diertjes, erg leuk om te zien. En wat ik helemaal leuk vond was een mevrouw met een workshop verzorgingsproducten maken, super leuk. Beetje prijzig dat wel, maar lijkt me erg leuk. Ik heb haar visitekaartje meegenomen en misschien kan ik het thuis eens organiseren met een huis vol gezellige meiden ahum vrouwen (we zijn tenslotte al ruim de 30 gepasseerd)
Beneden nog even gesnuffeld en gevonden, een mooi klein stoffenpakketje van Moda voor mijn nieuwe hexagonnen project en een haaknaald en 3 bolletjes, want ja haken is misschien toch ook wel leuk en er kan altijd een hobby bij, toch?

donderdag 15 september 2011

Appelmoes


En toen ik dus eindelijk weer wat met mijn vinger kon doen, kon ik de appels schillen om appelmoes te maken. Hmmm de keuken geurde heerlijk naar appels en kaneel en zo had ik dan een pan vol appelmoes.


woensdag 14 september 2011

Update vinger

Hoe is het nu met mijn vinger, hoor ik sommige mensen zich afvragen, goed gelukkig. Voor diegene die niet op de hoogte zijn, was een beetje dom geweest. Ondanks dat ik weet dat ik allergisch ben voor bruine pleisters had ik er toch één op mijn vinger geplakt, met ongelofelijke gevolgen .
Na 2 weken elke dag schoon verband ging het eindelijk de goede kant op en nu is mijn vinger weer helemaal genezen. Hij moet alleen nog een beetje bijkleuren, maar dat is een kwestie van tijd.

dinsdag 13 september 2011

Familiedag 2011


Zondag was het weer zover, alweer 1 jaar geleden dat we met de familie van Cristian een familiedag hadden. Dit jaar was de organisatie in handen van Cristian, zijn broer en de 2 vrouwen. Mijn zwager en schoonzus hadden eigenlijk heel snel een dagprogramma en voor Cristian en mij was het eenvoudig om ons daarbij aan te sluiten :-)
We begonnen in het wantijpark in Dordrecht en schoonzus had een puzzeltochtje uitgezet. We moesten allemaal vragen over elkaar beantwoorden en dat was heel grappig om te doen. Zo was er bijvoorbeeld de vraag wat de bijnaam van iemand was op de lagere school, of hoeveel schoenen iemand in de kast had staan. Ieder moest individueel de vragen beantwoorden en zo kwam er uiteindelijk een winnaar uit de bus. Joke was de gelukkige en Juul had de meesten antwoorden goed bij de jeugd. Na de puzzeltocht gingen we lunchen, verzorgd door ondergetekende, en daarna richting het centrum van Dordrecht. We hadden een tocht op de fluisterboot geregeld, maar hadden nog wat tijd over om Dordrecht door te lopen. Het was open monumentendag dus dat gaf extra drukte in de stad en mijn schoonmoeder wilde eigenlijk altijd al een een bezoekje brengen aan de bierbrouwerij en dat kon dus zo geregeld worden, erg leuk! De tocht op de boot was ook leuk, maar helaas ging het net even regenen.
Na de boot richting de bowlingbaan, waar we drie banen hadden gereserveerd. Goh wat is bowlen eigenlijk leuk! Voor de kleintjes was er een speciale hulpplank zodat het bowlen wat makkelijker ging en zo had iedereen het prima naar zijn zin. Na het bowlen nog een hapje eten en toen was de dag voorbij. Voor ons zit het er voorlopig weer even op, wij mogen het over 5 jaar weer organiseren, maar we kijken nu al uit naar volgend jaar.

maandag 12 september 2011

Nieuwe site

Aangezien het mij nu eigenlijk te lang duurt dat mijn weblog uit de lucht is, ben ik maar een nieuw blog gestart. Helaas was mijn oude naam al in gebruik, dus heb ik nu een dubbele naam, even wennen nog want moet ik nu dubbel zonnig zijn of niet :-).
Het zal wel een tijdje duren voordat ik alles heb uitgevonden, maar voorlopig kan ik mijn ei weer kwijt op het web en dat is al heel wat waard. Nu de mensen die af en toe een bezoekje kwamen brengen op de hoogte stellen van de verhuizing, kopje thee of koffie zetten en dan ben ik klaar om visite te ontvangen :-)
Tot snel.

Weer terug


Zo daar zijn we weer, helemaal bijgekomen en uitgewaaid. Op woensdagmorgen vroeg vertrokken en eerst naar Alkmaar geweest. Helaas hebben we niet de beroemde kaasmarkt kunnen zien, maar wel een hele leuke stad met veel winkels. Daarna naar Bergen gegaan, waar we lekker hebben gelunched. Toen was het toch wel tijd om richting hotel te gaan en wat een geweldige kamer zeg. Super ingericht en uitzicht op de zee. Tja die moesten we natuurlijk van dichtbij bekijken en ruiken, heerlijk!
Daarna even lekker tuttelen op de hotelkamer en 's avonds diner in het hotel (we hadden een arrangement met ontbijt en diner) Na het eten nog een wandeling door het dorp gemaakt en toen was de koek wel op voor die dag.
De volgende dag hebben we weer heerlijk gewandeld door door de duinen, richting Egmond aan Zee. Helaas moesten we na de duinen nog een heel eind langs de autoweg wat we niet echt leuk vonden, dus zijn we dezelfde weg terug gewandeld en na de lunch met de auto naar Egmond gegaan. Erg leuk badplaatsje met leuke boulevard en een mooie vuurtoren. Voor het diner heerlijk in bad met bubbels geweest, wat een luxe allemaal. 's Avonds nog een heerlijke strandwandeling gemaakt.
Op vrijdag, de laatste dag, zijn we naar Haarlem geweest. Ook een hele leuke stad met leuke winkels. Cristian en ik zijn beide geen echte shoppers, dus het is vooral de winkels voorbij lopen, maar bij Dille en Kamille moest ik echt naar binnen en daar heb ik een echt speculaas plankje gekocht zodat ik binnenkort met Lieke aan het bakken kan. Om 15.00 uur waren we weer thuis en konden we nog helemaal acclimatiseren want mijn vader heeft het avondeten nog verzorgd, heerlijk!
Toen Max thuiskwam en mij zag met het uit de bus halen, kreeg ik alleen maar de vraag waar zijn opa en oma, want ja dat hoorde zo en ik was nog niet aangekondigd, maar Lieke reageerde gelukkig met een stevige knuffel :-)
En nu zit ik dan alweer vroeg achter de pc, want het uitslapen is weer voorbij, maar het is niet erg want we hebben voorlopig de batterij weer helemaal opgeladen, BEDANKT PA EN MA!!!!!

Bergen aan Zee

Oh wat lekker wordt dat weer zeg, morgen gaan Cristian en ik voor 3 daagjes weg, op naar Bergen aan Zee. Misschien niet helemaal ideaal qua weersvoorspelling, maar het blijkt toch iedere keer weer geweldig te zijn om even helemaal saampjes te zijn. En natuurlijk hebben we het heel vaak over de kinderen, maar het is toch anders. Lekker even niks, gewoon op een terrasje zitten en niet "gestoord" worden. Hmmm we hebben er echt zin in en gaan er zeker van genieten!